press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/23

Architectural Design

COURTED PAVILLION

GANDHINAGAR, GUJARAT

The Courted Pavillion located north of Ahmedabad is located in the context of a golf course on one side and farmlands on the other. Dotted with old neem trees, the site is marked with shade all year round giving an opportunity to build protecting each one of them.

 

The building is divided essentially into two parts: one encompasses the entry pavilion with the informal amphi-theatre and the other encompasses the main residence. Built with-in open parcels of land within the trees, it still connects itself by a thin concrete wall and a ramp that runs parallely.

 

The scale of the built is quite low as you enter and the forms of the built guide you and each path is then sequentially revealed as one traverses the house. The house is all about transitting to a more orderly residential villa with a double heighted Pavillion looking over to the golf course. This transition from a more rustic farmland to the curated golf-course views is decked up with intermediate pavillions, inner courtyards, and recreational spaces.